Артистите

Десислава Панчева а.k.а. Dssy Mssy (HIP HIP ATELIER)
пл. Света Неделя

Dssy Messy е съвременен артист повлиян от street art културата. Смесва различни стилове и мултимедийни изкуства. Участва в множество колективни проекти в сферата на визуалните и дигитални изкуства. Основател е на първата книжарница за независими артистични издателства hiphiplibrary.


Магдалена Митева (ЛУМАГИ)
Градска Градина пред Народния Театър

ЛуМаги нарича себе си junk artist, а любимият й инструмент е чук. Прави чудновати комбинации от всевъзможни материали, превръща старото и грозното в приказно и одухотворено. Автор е на множество инсталации, интериорни решения и няколко колекции от аксесоари.


Деница Аргирополус
Градинка Чайка (ул. Г.С. Раковски и ул. Иван Вазов)

Сценограф по образование и поет по душа. Обича да майстори всякакви неща и да шие. Работи като сценограф към Ловешки Драматичен Театър. Автор е на декор и костюми за множество постановки, клипове, тв сериали. Носител на Икар за Сценография.


Викенти Комитски
пл. “Португалия” (ул. Иван Асен II)

Концептуалист в сферата на ready-made изкуството. В творчеството си използва обикновени предмети от ежедневието, придавайки им различен понякога критичен контекст. Участвал е в множество изложби в най-големите европейски столици и Ню Йорк.


Ева Вентова
Градинка пред НХА

Пада си по големите и шумни културни мероприятия и по едро-мащабните сценографии. Автор е на декори и декорации за пиеси, клипове и всякакъв вид събития (между които и SPIRIT of BURGAS). Носител на Икар за Сценография.


Teleto, Yeto , Flak1, Jermain (140 IDEAS)
Градинка пред Национална Библиотека

Колектив от четири момчета (всеки с по над 140 идеи), за които спокойно можем да кажем, че са сред най големите graffiti майстори в страната. Имат участие в най-големите street art фестивали. Техни произведения красят множество интериори и екстериори в цялата страна.


Владимир Рачев
Докторска Градина

Определя творчеството си като „наивно”, а ние бихме казали по детски „свежо”. Работи в сферата на продуктовия дизайн и шантавите инсталации. Обича да преобръща функцията и значението на нещата. Участник е в престижната изложба „Има ли го или го няма : български продуктов дизайн сега”.


Ивайло, Петър и Мария (РАБОТИЛНИЦА ПУНКТ)
Парк Заимов

„Режем тръби артистично” е написано на началната страница в техния сайт. Творят чудновати мебели и предмети, като основната тактика е рециклиране на банални и остарели вещи и материали. Автори са на множество мебели и аксесоари за дома както и на колекция от детски играчки.


Симеон Шивачев
Езеро Ариана (до Орлов мост)

Последовател на абстрактното изкуство в чистата му форма. Автор на множество платна и скулптури – необикновени и провокиращи цветове и форми. Представял е творчеството си в десетки самостоятелни и колективни изложби.


Огняна Серафимова и Мартин Пенев
Градинка пред Руска Църква

Тя е много обещаващ млад сценограф с три номинации и една награда Икар. Той е новатор в сферата на интерактивното мултимедийно изкуство. Двамата са с десетки реализирани проекти зад гърба си. Техният тандем предвещава театрално, динамично и необичайно творчество.


Магдалина Чавдарова, Катерина Монева и Мария Неделчева (ДИВ РОШКОВ)
Южен Парк, бул. Витоша

Те са най артистичните ландшафтни архитекти. Колектив от млади професионалисти със „цъфтящи” идеи, посветили работата си на дизайна на обществени пространства. Автори са на множество инициативи за алтернативно озеленяване и градско земеделие.


« Назад