Аквафоника

27 април 2011 | 19:00 Федерика Коланджело (пиано) и Михаил Иванов (контрабас)

“Аквафоника” е терминът който описва най-добре звученето на този проект. Бързината, прозрачността и плавността на водата в комбинация с етеричната последователност на “phonos” (звук).

Музиката на “Аквафоника” е композирана изцяло от италианската пианистка и композиторка Федерика Коланджело. Тя изпълнява музиката си в най-различни формации. Този път на сцената Федерика ще бъде придружeна от контрабасиста Михаил Иванов.

Нейният опит като музикант се простира от композиране за класически ансамбли до аранжиране и свирене на джаз стандарти; основни елементи от двата свята се преплитат в музиката и.

“Аквафоника” е палитра от цветове, мисли, чувства, емоции и виждания за живота и музиката.

Фондация “Култура на виното” осигурява вино от Тракия Естейт за всички гости.

Това събитие се осъществява с любезната подкрепа на Амфора Капитал. Част от Концертни Серии Амфора.

Местата са ограничени, можете да направите предварителна резервация на електронен адрес [email protected] или на телефон 0894760154.

Вход – 5 лева, заплаща се на входа на галерията.

Федерика Коланджело е родена в Рим на 12ти март 1982 година. Започва да свири на пиано на 9 годишна възраст. На 19 години завършва класическо пиано в Лондонския ‘Royal School of Music’. Започва да взима уроци по джаз пиано и през 2004 е приета първо в Амстердамската консерватория, а след това и в консерваторията в Утрехт, където завършва джаз пиано през 2009 при Берт ван ден Бринк, Kор Бакер, Рандал Корсен и Амина Фигарова. През същата година е приета в класа по композиция на Йерун Де Хоу и Каролин Ансинк в Утрехтската консерватория където в момента завършва магистратура.

Михаил Иванов е роден на 05 ноември 1981 в София, България. Той започва да взима уроци по пиано на 8 годишна възраст, учи класическа китара от 11-годишен, с който инструмент завършва Националното Музикално Училище ‘Любомир Пипков’ в класа на Столина Дoбрева. На 17 години започва да свири на контрабас под ръководството на своя баща Иван Иванов, солист оркестрант в ‘Софийска Филхармония’. През 2002 г. Михаил е приет в джаз отдела на Амстердамската консерватория, където започва обучението си по контрабас в класовете на Арнолд Доойеверд, Ернст Глерум и Франс ван дер Ховен. От тогава Михаил Иванов е активен както на холандската, така и българската музикална сцена. През 2008 г. заедно с Blazin’ Quartet печели награда за най-добра група на ‘Dutch Jazz Competition 2008″, чийто финал се провежда на North Sea Jazz Festival. Михаил получава и индивидуалната награда за най-добър солист на конкурса.


« Назад