Прекъснати мисли

15 февруари 2011 | 19:00 Иван Янков, 10 песни по текстове на Данте, Тассо, Пол Верлен, Дора Габе и др.

Иван Янков е българо- норвежки композитор, с творчество в областта на различни жанрове. Проектът „ПРЕКЪСНАТИ МИСЛИ” е продължение на песенния цикъл „15 ПЕСНИ ПО СОНЕТИТЕ НА ШЕКСПИР” ( издание на СБК от 2007 г.). Тук авторът е подбрал 5 текста от световни поети (на английски език) и 5 от български автори. Стилът е подчертано „jazz approach”, съчетан с класическия израз.

Диляна Георгиева (сопран) е родена в София. Завършила е НМА “Панчо Владигеров” със специалност поп и джаз пеене. Участва в проекта на Иван Янков „Раздялата ни беше дълга зима” (15 песни по сонетите на Уилям Шекспир). Гастролира в Норвегия и България. По–късно живее и работи като джаз певица в Пекин, където издава 2 собствени албума. Има множество участия с водещи български музиканти на софийска сцена.

Весела Делчева (сопран) е родена в София. Завършва НМА “Панчо Владигеров” със поп и джаз пеене през 2010 г. Участва като режисьор и солист в постановките на Академията „Мамма миа” и „Коса”. Пее на премиерата на “Прекъснати мисли” на прегледа Нова българска музика 2010.

Ивелина Цонева (алт) е родена в Стара Загора, където завършва музикално училище. В момента е първи курс студентка в джаз и поп отдела на НМА “Панчо Владигеров”.

Димитър Карамфилов (контрабас) завършва ДМУ “Любомир Пипков” със специалност виола и НМА “Панчо Владигеров” със специалност контрабас. Участва в различни български и международни проекти и гастролира често в софийските джаз клубове.

Фондация “Култура на виното” осигурява вино от Тракия Естейт за всички гости.

Това събитие се осъществява с любезната подкрепа на Амфора Капитал. Част от Концертни Серии Амфора.

Програма

1. ПРЕКЪСНАТИ МИСЛИ
Текст: Данте Алигиери (1265–1321)
Изпълнява: Ивелина Цонева
2. КОТКИ
Текст: Торквато Тассо (1544-1595)
Изпълнява: Ивелина Цонева
3. ПАРАДОКСИ
Текст: Луиз Лабе (1525–1565)
Изпълнява: Диляна Георгиева
4. СПОМЕН
Текст: Кристина Росетти (1828–1894)
Изпълнява: Весела Делчева
5. ВИДЕНИЕ В НОЩТА
Текст: Пол Верлен (1844 – 1896)
Изпълнява: Диляна Георгиева
6. СЪН
Текст: Георги Заркин (1940 – 1977)
Изпълнява: Диляна Георгиева
7. БЛЯН
Текст: Росица Бонева
Изпълнява: Весела Делчева
8. СОФИЯ
Текст: Росица Бонева
Изпълнява: Ивелина Цонева
9. УСМИВКАТА
Текст: Дора Габе (1886 – 1983)
Изпълнява: Весела Делчева
10. СОНАТА
Текст: Иван Янков
Изпълняват: Диляна Георгиева, Ивелина Цонева и Весела Делчева

Входът е по желание – вие решавате дали да платите или не. Ако изберете да платите, няма ограничение за цената на билета. Всеки принос ще ни помогне да продължим нашата дейност.


« Назад