Празничен концерт

28 декември 2010 | 18:00 Едни от най-обичаните и красиви камерни произведения, изпълнени от бивши и настоящи възпитаници на Guildhall School в Лондон, Великобритания

Тодор Николаев завършва Националното музикално училище „Любомир Пипков”, София в класа по цигулка на Радмила Петрова. През 2000 г. е приет като стипендиант в Guildhall School of Music and Drama, Лондон, където се дипломира с бакалавърска и магистърска степени в класовете на Ифра Нийман и Джак Гликман. Като солист и член на различни камерни ансамбли, Тодор Николаев е свирил и работил с музиканти като Найджъл Кенеди, Мелос и Такач Квартети, Рейчъл Поджър, Ривка Голани и сър Колин Дейвис. Носител е на награди от престижни международни конкурси за цигулка, сред които „Ян Коциян”, Чехия, и „Енеску”, Румъния.

Родена в София, Елица Богданова е ученичка в НМУ „Л. Пипков” през 2002-2007г. Продължава образованието си в Guildhall School of Music and Drama, Лондон, където в момента е последен курс. Тя е спонсорирана от Guildhall School Trust.
Елица е участвала в множество майсторски класове и уъркшопи с такива известни музиканти като Рейчъл Поджър, Джуди Тарлинг, Александър Бейли, Юри Башмет, Волфганг Клос и др. Тя е работила с български и английски оркестри и също така е избрана за българския представител на турнетата на Европейския Младежки Оркестър през 2008 и 2010г.

Стефан Хаджиев завършва Националното Музикално Училище “Л. Пипков” , София в класа по виолончело и камерна музика на Даниела Черпокова. През 2001 е приет с пълна стипендия в Guildhall School of Music and Drama в Лондон, където учи в класа по виолончело на професор Стефан Попов. От 2005 до 2007, Стефан специализира в същото училище и получава магистърска степен по камерна музика, като участва в майсторски класове на Мелос квартет, Такач квартет, Белчеа квартет, Чилингирян квартет, Сър Колин Дейвис, Даниел Хардинг и др. През 2008 Стефан е солист и водач на виолончеловата секция в Southbank Sinfonia.

Венета Нейнска започва да свири на пиано на петгодишна възраст. Завършва Музикалното училище в София и след две години в Държавната Музикална Академия, заминава за САЩ. Завършва Бакалавърското си образование със званието cum laude в Университета на Южна Калифорния в Лос Анжелис, САЩ в класа на световно известния преподавател проф. Джон Пери. През 2007 година е приета като пълен стипендиант в Магистърската програма на Guildhall School of Music and Drama в Лондон, Великобритания в класа на проф. Джоун Хавил. Завършва образованието си със званието “Гилдхол Артист” и отличие.

Програма:

1. Йохан Халворсен (1864-1935)
Пасакалия в сол минор по тема на Георг Фридрих Хендел
2. Франц Шуберт (1797-1828)
Струнно трио в си-бемол мажор, D 471
3. Сергей Рахманинов (1873-1943)
Вокализ, оп. 34, №14
4. Габриел Форе (1845-1924)
Клавирен квартет оп. 15, №1 в до минор
I. Allegro molto moderato
II. Scherzo. Allegro vivo
III. Adagio
IV. Allegro molto

Входът е по желание – вие решавате дали да платите или не. Ако изберете да платите, няма ограничение за цената на билета. Всеки принос ще ни помогне да продължим нашата дейност.


« Назад