SM&RT Kонцерти на възглавници

150 възглавници не стигнаха на ентусиазираните майки, бащи и деца да слушат класическа музика, поднесена с много внимание и обич от музикантите участващи във Фестивала SM&RT: Музика със субтитри във Военния Клуб през май.

Два уикенда Концертната зала бе притегателно място за семействата, които желаеха да слушат на живо музиката на Стравински, Рахманинов и Дебюси.

Венета Нейнска, Стефан Хаджиев, Андрю Броунел и Ружа Семова поднесоха по увлекателен, достъпен и интересен за децата начин музиката на великите композитори.

Сред анонсите на музикантите можеше да се чуят истории за малки и големи танцуващи духчета, красиви природни картини – морета, планини и вятър. Не бяха малко желаещите да танцуват, да се качат на сцената и дори да се включат със своя импровизация на красивия концертен роял по време на изпълнението на големите пианисти. Музикалните листове и моливи грабнаха вниманието на невръстната публика и родителите с оригиналната форма на нота осминка, а истинска изненада бе за всички малчугани музикалния подарък от Littlе Owl с който си тръгнаха от Фестивалните „Концерти на възглавници”.

Всички снимки са с автор Георги Кожухаров за Дневник.


« Назад