Романтичен SM&RT Концерт | 20 май 2012

Мадалина Русу, пиано

С билета за този концерт получавате безплатен достъп до предконцертния разговор и чаша вино с комплименти от Модо. Разговорът започва в 19:00 часа в Концертна зала на Военния клуб, а виното ще се сервира в 19:30.

Програма

Джордже Енеску
Павана от Сюита оп. 10

Мануел де Файя
Фантазия Бетика

Роберт Шуман
Фантастични пиеси, оп. 12
– Des abends
– Aufschwung
– Warum
– Grillen
– In der nacht
– Fabel
– Traumes-wirren
– Ende vom lied

Ференц Лист
Унгарска рапсодия №12

Мадалина Русу, пиано (биография)

Мадалина Русу започва да свири на пиано от много ранна възраст и бързо развива успешна кариера на соло и камерен музикант. Получила е одобрението на критиците в Румъния, както и в цяла Европа. От пристигането си в Лондон, Мадалина се появява като солист в зала Барбикан, Кадоган Хол, LSO St Luke’s, St Martin’s in the Fields, St Margaret’s Church, Chappell’s of Bond Street, Fairfield Halls, и още места в Обединеното Кралство.

Мадалина Русу получава стипендия от Музикалният фонд “Мартин”/Филхармоничен оркестър (2005 – 2009), семейна фондация Ratiu (2005 – 2008), печели също и наградата Brancusi, връчена от румънската културна фондация Prodan (2008), както и стипендия на фондацията Boise (2009), награда на фондация Ian Flemming MBF (2009), и стипендия Edith Vogel Bursary (2009).

Списъкът с награди на Мадалина включва и първо място в международния конкурс за пианисти PRO – PIANO в Букурещ (2002), победител в конкурса Croydon Concerto (2007), както и победител във всички вътрешни конкурси в лондонското училище Guildhall School of Music & Drama (2005, 2008). Мадалина е също и носител на голямата награда на международния конкурс за пианисти ‘Концертеум’ (Атина, 2000), награда на Оксфорд за професионален рецитал (2005, 2007, 2008), международна награда за млади артисти Тънбридж Уелс (2008), и победител в международния конкурс за пианисти Хейстингс (2009).

По време на обучението си, Мадалина е свирила в майсторските класове в Лятно училище “Дартингтон” и в училището за музика и драма Гилдхол, където нейният талант е бил открит от видни музиканти като Ричард Гууд, Пол Люис, Джон Лил, Имоджен Куупър, Симон Тръпчески, Стефан Ковачевич, Паскал Роже, Брайс Морисън, Алфредо Пери, Джоана МакГрегър, Дъглас Финч, Даниел Адни и Андрю Золински.

Родената през 1985 година в Константа, Румъния, Мадалина Русу започва музикалното си образование в музикалната гимназия в Константа с Юлиана Карлиг, Кристиян Думитреску и Константин Йонеску-Вову.

От септември, 2004 е в класа по пиано на професор Joan Havill в Гилдхол Скуул в Лондон, където с почести е получила своята музикална бакалавърска степен. След това завършва с отличие магистърската програма в същия университет и също така е удостоена с престижната стипендия за изпълнители Гилдхол Фелоушип за Артисти.

Мадалина е изключително признателна, че е била спонсорирана по време на следдипломното си обучение от Ann Driver Trust, благотворително дружество Noswad Charity и фонда Eva Williams Bursary.

www.madalinarusu.com


« Назад