Рахманинов SM&RT Концерт | 19 май 2012

Ружа Семова, пиано

С билета за този концерт получавате безплатен достъп до предконцертния разговор и чаша вино с комплименти от Модо. Разговорът започва в 19:00 часа в Концертна зала на Военния клуб, а виното ще се сервира в 19:30.

Програма

Сергей Рахманинов

Етюди-картини, оп. 39

I. Allegro agitato
II. Lento assai
III. Allegro molto
IV. Allegro assai
V. Appassionato
VI. Allegro
VII. Lento
VIII. Allegro moderato
IX. Allegro moderato

Музикални моменти, оп. 16

I. Andantino
II. Allegretto
III. Andante cantabile
IV. Presto
V. Adagio sostenuto
VI. Maestoso

Ружа Семова, пиано (биография)

Ружа Семова е родена на 29 Март 1977г. в София, България.
Човекът, който пръв открива интереса ? към музиката и най- вече към пианото, е нейната баба. Именно тя представя Ружа, която по това време е на три години и половина, на първата ? учителка по пиано – г-жа Виолета Кабадова.

На 9 години получава първото си признание- 2-ра награда от националния конкурс “Светослав Обретенов” в Провадия. Година по късно получава и международно признание- 2-ра награда от конкурса “Виртуози пер музика ди пианофорте”- Усти над Лабем, Чехия.
През 1996 година, Ружа Семова завършва музикалното училище с пълно отличие, в класа по пиано на Цвета Кунчева и е обявена за “Първенец на випуска”.

Тя продължава образованието си в Националната Музикална Академия в София, в класа на професор Антон Диков, което завършва с отличие през 2000г.
През 2007г. тя завършва с отличие и Виенския Музикален Университет, в класа на професор Щефан Владар и получава магистърската си степен.

През тези години Ружа Семова взима участие и в майсторските класове на прочути пианисти като Марко Теца, Жермен Муние, Дмитри Башкиров и Андерс Люнгар-Шапелон. Голям принос в музикалното и развитие имат педагозите Дора Миланова, Елена Томова и Ханс Петермандл.

Ружа Семова е свирила с повечето български симфонични оркестри и е правила записи за БНТ (Българска Национална Телевизия), БНР (Българско Национално Радио), както и за радио „Класик ФМ”. Професионалната ? дейност извън рамките на България включва изяви в Австрия, Германия, Словакия, Чехия, Франция, Израел, Япония, Перу, Канада, САЩ. Често е била канена за участие в международни фестивали, като „Фредерик Шопен” в Париж, Варненско Лято, Недялка Симеонова, Аполония и клавирния фестивал в Рур, Германия.

www.semova.com


« Назад