Руски SM&RT Концерт | 15 Май 2012

Стефан Хаджиев, виолончело | Венета Нейнска, пиано

С билета за този концерт получавате безплатен достъп до предконцертния разговор и чаша вино с комплименти от Модо. Разговорът започва в 19:00 часа в Концертна зала на Военния клуб, а виното ще се сервира в 19:30.

Програма

Игор Стравински
Италианска сюита

I. Introduzione
II. Serenata
III. Aria: Allegro alla breve. Largo
IV. Tarantella
V. Minuetto
VI. Finale

Сергей Рахманинов
Соната за виолончело и пиано

I. Lento – Allegro moderato
II. Allegro scherzando
III. Andante
IV. Allegro mosso

Стефан Хаджиев, виолончело (биография)

Стефан Хаджиев е роден в София, България през 1982 година. Започва да свири на виолончело на 6-годишна възраст и скоро след това бива приет в Национално музикално училище „Любомир Пипков”, София, където продължил обучението си с Даниела Черпокова. На 11 години Стефан прави първите си концертни изяви в едни от най-известните зали в България.

В периода 1999-2001 той е първи челист в Младежки Симфоничен Оркестър, София. През 2001 получава пълна стипендия за продължаване обучението си в Училище за музика и драма Гилдхол, Лондон, в класа на проф. Стефан Попов.

Стефан е участвал в семинари и майсторски класове на сър Колин Дейвис, струнен квартет „Мелос”, квартетите „Такаж” и „Белсеа”, Стефан Попов, Александър Рудин, Лин Харел, Ралф Кършбаум, Сергей Радулгин и други.

През 2006 година Стефан Хаджиев е номиран за наградата „Кристална лира” от българското министерство на културата за неговия цикъл от рецитали с участието на пианиста Мартин Стоянов. През 2007 година е гостуващ първи челист на Нов симфоничен оркестър, София.

Участвал е в предавания и записи за BBC, RAI, Българско национално радио и телевизия. Бил е също и член от състава през 2008 година на младежкия оркестър „Саутбанк Симфония”, като в този период участва и в постановката на Кралската опера „Напудри лицето й” от Томас Аде. Стефан редовно има участия с „Форте Квартет”, Световен ансамбъл на солистите и квартет „Варданян”.

www.baldaccioquartet.co.uk/stefan.php


« Назад