Виолончелов SM&RT Концерт | 21 май 2012

Тим Лоу, виолончело | Андрю Броунел, пиано

С билета за този концерт получавате безплатен достъп до предконцертния разговор и чаша вино с комплименти от Модо. Разговорът започва в 19:00 часа в Концертна зала на Военния клуб, а виното ще се сервира в 19:30.

Програма

Лудвиг ван Бетовен
Соната в до мажор, оп. 102, №1

I. Andante – Allegro vivace
II. Adagio – Tempo Andante – Allegro vivace

Золтан Кодай
Адажио

Йоханес Брамс
Соната за виолончело и пиано във фа мажор

I. Allegro vivace
II. Adagio affettuoso
III. Allegro passionato
IV. Allegro molto

Бохуслав Мартину
Вариации по тема от Росини

Тим Лоу, виолончело (биография)

Тим започва да свири на виолончело от 5-годишен. Преди да спечели голямата музикална стипендия за колеж „Етън”, той бил и хорист в Йорк Минстър. Печели също и стипендия за Кралската музикална академия, но след това се прехвърлил в класа на Луис Хопкинс в Училището за музика и драма “Гилдхол”. Завършва магистърската си степен с отличие, а също така получава признание за най-високи постижения за първата година от обучението си там. Тим получава безброй награди, сред които е тази от Фондация за благотворителност на музикантите, Асоциацията в памет на пианиста Харолд Кракстън, Асоциация за музикални стипендии на Филхармония Мартин, Музикална фондация „Контесата на Мюнстер”, наградата на фондация „Херцогинята на Корнуол”, Общество на концертиращите дейци „Къркман” и Обединение „Тилет” в подкрепа на концертиращите млади артисти. Тим изнася концертни и рецитални програми из цялата страна и чужбина, като редовни изпълнения има в зала „Уигмър”. Бил е и гостуващ първи челист в Шотландския симфоничен оркестър на BBC. Тим Лоу преподава редовно в колеж „Етън”, както и в младежкия департамент на Училище за музика и драма “Гилдхол”, а отскоро вече е професор и в по-горните курсове. Той е част от постоянния преподавателски състав и на Международните курсове по камерна музика „Про Корда”.

Отзиви за участието на Тим Лоу в Уигмър Хол:

„… вечерта пренадлежеше на виолончелиста Тим Лоу, който представи страстно и енергично изпълнение,(…) показващо забележителна ловкост, емоционална зрялост и изявен звук, като напълно се потопи в музиката и успя да привлече цялата публика със себе си. Той е гъвкав, впечатляващ и плененителен изпълнител, който изключително добре умее да комуникира с аудиторията, донасяйки й пълна радост с изпълненията си.” (Лоти Грийнхау Мюзик ОМH)

Програмата му за сезон 2011-2012 включва изпълнения на концерти от Дворжак, Елгар, Сен-Санс и Шуман, а също и пълен график с рецитали, някои от които ще се проведат с подкрепата на рециталния проект на фондация „Графинята на Мюнстер”. Като допълнение, неговите успехи в Общество на концертиращите дейци „Къркман” и конкурсите на Обединение „Тилет” ще го отведат към едни от най-престижните зали из цяла Великобритания.

www.timlowecellist.com


« Назад