Дворжаков SM&RT Концерт | 16 май 2012

Йоси Решеф, пиано

С билета за този концерт получавате безплатен достъп до предконцертния разговор и чаша вино с комплименти от Модо. Разговорът започва в 19:00 часа в Концертна зала на Военния клуб, а виното ще се сервира в 19:30.

Програма

Антонин Дворжак
Поетични звукови картини, оп. 85

I. На път през нощта: Allegro moderato
II. Игра: Allegretto leggiero
III. При Стария замък: Lento
IV. Пролетна песен: Poco allegro
V. Селска балада: Allegro giusto
VI. Блян: Andante
VII. Фуриант: Allegro feroce
VIII. Танцът на таласъмите: Allegretto
IX. Серенада: Moderato e molto cantabile
X. Вакханалия: Vivacissimo
XI. Клюка: Andante con moto
XII. При гроба на героя: Tempo di marcia
XIII. При Свещената планина: Poco lento

Йоси Решеф, пиано (биография)

Йоси Решеф се е утвърдил като международен концертиращ пианист. До ден днешен кариерата му го отвежда до множество страни из целия свят, където получава висока оценка за своето майсторство. Най-скорошните му участия се провеждат в страни като Англия, Дания, Израел, Италия, Германия, Полша, Хърватска, Испания, Русия, Азербайджан, а също така и на множество сцени в Съединените щати, включително в Лос Анджелис, Бостън, Сан Диего, Санта Фе и Карнеги Хол, където той дебютира с Ансамбъл „Решеф” през 1999 година.

Решеф има докторска степен по музикални изкуства от Университета на Южна Калифорния, където бил и асистент на проф. Норман Кригер. Преди това учи под ръководството на легендарната Пнина Залцман в Университета в Тел Авив и Музикална Академия Рубин. Други негови преподаватели са Марта Евън-Шушан и проф. Джонатан Зак.

Решеф е част от преподавателския колектив на Фестивала за камерна музика „Епъл Хил” в Ню Хемпшър от 1996 година насам, а също и в Международното лятно училище „Ъпбийт Хвар” в Хърватска от 2001 година. Освен това провежда множество майсторски класове в САЩ и Европа, фокусирайки се върху интерпретационни и упражнителни методи. Правил е майсторски класове и на престижни места като Консерватория Гнесин в Москва, Академия Лодз в Полша, Академията в Баку, Азербайджан и Загребската Академия в Хърватска. Партнирал си е с множество известни артисти като Нино Ружевич, Николай Знайдер, Ювал Готлибович и Джонатан Готлибович, Дора Шварцберг, духовия състав на ”Серенадата на Санта Фе” и музикантите от Център за камерна музика „Епъл Хил”.

Успоредно с неговата изпълнителска и преподавателска кариера, Решеф работи и в Холивуд като филмов композитор и музикален режисьор. Наскоро си сътрудничи с режисьора Ендрю Чан в независимия филм „Слонова кост”, който ще бъде пуснат по кината догодина. Решеф обучава актьорите, а също така може да бъде чут и в изпълненията на главния герой Андреас. Актьорите в този проект включват Тим Драксел, Мартин Ландау, Ерика Марозсан, Питър Стормер и Травис Фимел.

Родом от Израел, Йоси Рошеф е носител на множество награди и дипломи, сред които стипендията за отличие на Американо-Израелската културна фондация, първа награда „Цилберман” за най-добра интерпретация на израелска музика за пиано, втора награда в конкурса на Академия Рубин, стипендия „Свирене за мира” от Епъл Хил, награда на декана на Университата в Тел Авив за отличие, стипендия от музикалната фондация „Адел Маркус”, стипендия за музикален талант на Джон Грийн, музикална стипендия на Дейвид Новаковски, стипендията на „Алис Рей Кейтлин” за пиано, музикалната стипендия „Майкъл Файнщайн” и стипендията на Музикалната фондация „Ан и Гордън Гети”.

Към момента Йоси Рошеф живее и работи в Берлин, Германия.

www.yossireshef.com


« Назад